Kreativa lösningar och skaparglädje – din trycksakspartner hela vägen

Offsettryck

Innovation och utveckling är en hörnsten i vår verksamhet vilket gör att vår produktion håller högsta klass med den senaste tekniken inom grafisk produktion.
2014 byggdes vår press, CD 74 från Heidelberg, om för LED-UV! LED är ny torkteknik för tryck med UV-färger, det ger ett tryckresultat som är betydligt bättre än konventionellt offsettryck. Vi har nu lägre färgåtgång, använder inget sprutpulver samtidigt som vi får ett bättre tryck och ett ark som direkt kan efterbehandlas.
Den stora fördelen med LED-UV är att vi kan trycka på plast, metalliserat papper, syntetiskt papper och andra special media utan problem och torktider.

Vi trycker stora upplagor. I pressen kan vi ta in allt från vykort och kataloger till tidningar och böcker. Möjligheterna är många!

I offset skiljer man på dekorfärgstryck och processfärgstryck. Det vanligaste idag är att man trycker i fyrfärg (processfärgstryck). De färgerna som används är cyan, magenta, gul och svart (CMYK). Skillnaden mellan dekor- och processfärgstryck är att dekorfärger blandas innan tryck och processfärgerna blandas i tryckpressen. De vanligaste dekorfärgerna är Pantonefärgerna (PMS) Vi trycker givetvis både med dekorfärger och i fyrfärg, mot iso-standard.

 

Miljö

Tryckmetoden med LED-UV går hand i hand med vårt miljötänk eftersom det är väldigt låg energiförbrukning, endast 20% jämfört med traditionell UV.

Vi har ”huspapper” som är godkända för märkning av EU-blomman och i möjligaste mån använder vi oss av papper som vi kan miljökompensera. Vi håller oss alltid uppdaterade i miljöfrågor som vi kan påverka i vårt arbete. Hos oss får du alltså möjlighet att märka dina trycksaker med:

klimatlogo.png